SOMMARHEMMET & GOOGLE TRANSLATE

Sommarhemmet på ön byggdes ju ursprungligen som Sommarpensionat för änkefruar från Jakobs församling i Stockholm. Vi har hört berättelser från folk som besökte ön då – för ungefär 30 – 40 års sedan. De berättar om hur damerna satt och knypplade på verandan ocn försiktigt doppade tårna i havet.
Eftersom huset bara användes sommartid – la man ingen högre prio på hygienutrymmena utan lät alla dela på två duschar och övrig tvagning skedde i havet.

Sedan vi köpte Koholmen har trycket på Sommarhemmet ökat för varje år. Det är ett favorittillhåll för grupper på ledarskapskurs.  Men till skillnad från änkorna på sommaren, hålls det kurser där från april till november. Och DÅ…är det inte så skönt att tvaga sig i havet! Därför pågår nu en stor ombyggnad ute på ön. Två nya duschrum, ett för damer och ett för herrar.

Eftersom svenska hantverkare har en tendens att inte återkomma med offerter eller ens höra av sig – har vi hittat en polsk byggfirma som sköter sina åtaganden, har alla erfoderliga liscenser och skickar prydliga fakturor. De har tidigare hjälpt oss att måla om huset. DÅ fungerade allt perfekt. Men nu, när det blivit lite mer komplicerat, fungerar ingenting alls? Allt vi bestämt har liksom ”aldrig hänt” på något underligt vis? Resultat är att färdigställandet nu är ca. 2 veckor försenat. Förklaringen fick jag igår. Vi satt på ön och pratade och han nickade bekräftade till allt jag sa. Men  jag SÅG att han inte förstod ett ord…. Jag frågade om han läst mailen jag skickat? Då plockade han fram en splitter ny dator, satte på den och jag insåg att han inte heller visste hur en dator fungerar. Alltså hade han inte läst mina detaljerade mail, eller sett de 3D skisser jag lagt så mycket tid på att skicka.

LÖSNINGEN!
Tack gode Gud för Google translate! Med hjälp av det, hade vi en grundläggande kurs i datakunskap som avslutningsvis öppnade upp en helt ny värld för den polske byggmästaren! Han upptäckte websidor på polska där allt han kunde tänkas behöva fanns att köpa med bara en knapptryckning. Han läste på polska. Och jag satt brevid och läste dem på svenska.
Så nu ser det ut som om vi får våra nya fräscha duschrum till helgen!

Tack igen Google Translate!
(och byggmarknad.se för lånet av bilden)

 

NO COMMENTS

Sorry, the comment form is closed at this time.