BASTUN BRINNER!

Efter dag I på teambuildingprogrammet skulle en av dagens grupper koppla av i bastun och badtunnorna. Stämningen var hög och glad. Nu står de alla utanför bastun och sprutar vatten på den istället. Det brinner i mellantaket och brandkåren är tillkallad.

Vi ringde 112 som fick öns position via koordinater. De hittade den och dubbelkoller gjordes. Mellan Laggarsvik och Bammarboda. ”Ja, det stämmer”. En ö som saknar såväl bro som färjeförbindelse. 15 minuters färd för den snabba brandbåten i Österskär.

Larmet går. Och….

SOS Alarm  skickar två BRANDBILAR…

”Nä, båten ligger på varv vet´ö” får Sören till svar när han undrar var de tagit vägen?

Så nu står de därute och brandbilarna står på fastlandet mitt emot.
Personalen sprutar vatten med vita villans vattenslang och brandkåren dröjer, för att man tagit upp brandbåten på land, just när skärgården börjar befolkas.
Inte service på vintern när isarna ligger och båten inte kan köras.
Utan på våren!?

Vi får meddelande om att kustbevakningen (!?) är på väg.
När vi ringer så undrar de om vi kan köra över SSR  med vår båt + brandmännen??
Vaa??!! SSR? Sjöräddningsällskapet med sin båt – ska VI köra över dem och deras stora båt i vår lilla Busterbåt??

Vi åker över HÄMTAR en av brandmännen som åker över för att inspektera. Under tiden försvinner brandbilarna och ingen vet var de tagit vägen?
Att SOS Alarm kritiserats på senaste tiden har väl inte undgått någon. Nu gäller det visserligen bara en liten bastu, ingen är skadad men ändå?! Kan ingen ta tag i den organisationen??

För en stund sedan kom SSR farande i farleden med blåljusen påslagna. Förbi ön och den brinnande bastun i full fart. Kvar står vi och blinkar förvånat med våra ficklampor. De omdirigeras, kommer tillbaks och samma sak händer en gång till.
Efter en stund kommer de slutligen – efter att My (vår 22 åriga dotter) kört ut och visat dem vägen med vår egen båt.
Nu – 1,5 TIMMA – efter larmet är alla brandmännen där, slår på sin egen pump (sedan vi nästan tömt vår egen) och gör eftersläckningsarbete på bastun.

Själva är vi givetvis glada att vi lyckades släcka med trädgårdsslangen och att elden inte spreds.

Men snälla!
Gör något åt SOS Alarm!
Hela räddningstjänsten, verkar ju vara en organisatorisk HÄRDSMÄLTA!!
Snälla!
Innan något riktigt allvarligt händer här ute i skärgården!

 

 

1 COMMENT
  • Teambuilding
    5 september, 2011

    Pinsamt att de kan vara så otroligt långsamma med båt. Det borde fixas till! Det lär ju inte bara vara eran teambuilding som ligger ute till havs. Kan tänka mig att många andra verksamheter gör det. Där kan det ju också börja brinna :S