Inför besöket på Äventyrens Ö

Inför besöket på Äventyrens Ö

Bra att veta

Klädsel Oömma, efter väderleken anpassade fritidskläder för utomhusbruk. Smidiga skor. Regnkläder utifall att. Badkläder sommartid.
 
 
Logi Vi kommer att sova utomhus i lappkåtor runt en eldstad.
(Om ni inte har bokat Sommarhemmet, närliggande kursgård eller småstugorna) För er som sover i lappkåtorna: Medtag sovsäck & liggunderlag (om inte det beställts av Äventyrens Ö), handdukar/badkläder om ni ska bada badtunnor.
 
 
Kost Eventuella önskemål om specialkost och allergier meddelas i förväg. Ingen affär finns på ön så allt sådant måste förbeställas.
 
Hygien Begränsad tillgång till moderna faciliteter. Furusundsleden för tvagning och ett litet "hemlighus" i naturen för övriga behov.
 
Allergi Är du pälsdjursallergiker (renfällar) så meddela det i förväg så ordnar vi allergifritt boende.
 
Alkohol Av säkerhetsskäl är det absolut förbjudet att var alkoholpåverkad under övningarna. Du får heller inte ta med egen sprit då hela ön betraktas som insynat restaurangområde. Ni kommer att få vin och öl till middag sista kvällen. Övrig öl/vin & spritkonsumtion föreslår vi att ni skjuter upp till annat tillfälle.
 
Nallar God mottagning på ön. Telefonerna skall däremot stängas av vid ankomst - och samlas in om ni så önskar. Mobiltelefoner och personsökare får inte vara på under pågående övningar. (Jourtelefoner undantagna).
 
Tobak Finns ej att köpa på ön.
 
Övrigt Övningarna planeras utifrån gruppens fysiska förutsättningar. Alla kan delta.
 
Resan Önskar någon komma i egen bil till Äventyrens Ö, är Skeppsdals Brygga brygga lämpligaste parkeringsplats. E18 norr ut mot Norrtälje. Ta av mot Åkersberga. Passera genom Åkersberga. Efter ca. 6 km. står skylt Skeppsdal till höger. Stor parkering finns. P-avgift erlägges i ett kuvert i bondens brevlåda. (Tydliga instruktioner finns på plats. Meddela Äventyrens Ö i förväg så beställer vi en taxibåt som hämtar. Observera att detta inte alltid är någon färdbeskrivning för dem som hämtas av övriga gruppens egen charterbåt. Avresehamnarna kan variera bl.a. beroende på kundens geografiska läge.