KONFLIKTER MINSKAR I NATUREN

För 17 år sedan importerade vi ett koncept som kallas för Outdoor Training till Sverige. Efter att nu ha jobbat med arbetsgrupper ute i naturen i många år fastnade mina ögon just på en nyhetsnotis i Konferensvärlden.
Där stod det ungefär så här:

Forskning visar att konflikter minskar när vi vistas ute i naturen. Vi blir samtidigt piggare, lugnare och gladare vilket också håller i sig när vi går inomhus.

Forskningen som gjorts vid NCU i Vimmerby talar också om att naturvistelse i samband med konferenser skapar en god grund för att optimera organisationen. De har kommit fram till att det bidrar till att utvecklar personalens förmåga att tillsammans nå nya mål. Konceptet presenteras som ett ”nytt utomhuskoncept”.

Kul att det nu finns forskning  som nu befäster något vi och våra gäster känt till och arbetat med i 17 år?!

NO COMMENTS

POST A COMMENT