CHEFEN SOM BER GUDARNA OM HJÄLP

»Jag måste se till att alla får det bättre. Annars är det alltid någon som vill tillbaka till hur det var förr. Och då kommer vi inte att överleva«

Ord uttalade av en ledare i senaste numret av tidningen Chef. Han är en chef som ber till Gudarna för att motverka oro i sin grupp och han lever mitt i de stora förändringarnas tid. Hans namn är Almir Suruí och han är en  36-årig indianhövding från Amazonas som uppmärksammats mycket för sitt sätt att möta den nya tiden.

»Ett stort problem var också att jag började resa för mycket. Jag blev inbjuden på konferenser världen över och är nog den enda indianhövdingen från Amazonas som varit på världens alla kontinenter. Och åkt business class! Men resandet var inte bra för mig. Det gjorde att jag tappade respekten hemma.«

Hur många gånger har jag som konsult inte hört just detta! Personal som upplever att deras chefer aldrig är fysiskt närvarande. Personal som börjar tappa respekten, just för att chefen mest är ute på möten och resor. Indianhövdingen i Amazonas hittade en lösning på det också. Han tog med sig delar av sin stam. Först till Geneve – där de imponerades av de snöklädda bergen. Och sedan en annan grupp till nästa möte. För, som han sa, ”Det gäller att sprida framgången”.

Kloka ord som vi alla kanske skulle kunna lära oss av?

Naturfolkens gamla visdomar har genom hela mitt liv varit en inspirationskälla.

I april kommer vi att få fint besök på ön. Från just ett spännande naturfolk med ett viktigt budskap.
Mer om det lite senare.
Nu måste jag slänga mig över högarna på skrivbordet!

 

NO COMMENTS

POST A COMMENT