CELEBERT BESÖK PÅ ÖN I APRIL

Visserligen är ni alla som kommer ut till ön celebra besök. Det blir ju så på en liten intim och personlig anläggning som våran, att alla gäster är väldigt viktiga och speciella för oss.

Men…den 17:e april blir det lite extra spännande!
Då får vi nämligen besök av två personer som är ättlingar i rakt nedstigande led till Inkafolket. Folket man länge trott var försvunnet och utdött.  
Att de fortfarande fanns, upptäckte en peruansk antropolog för ett antal år sedan. Problemet var bara att de vägrade att flytta sig från sin by på nästan 5000 meters höjd högt uppe i Anderna.. Alla försök att locka ner dem misslyckades. Ville man prata med dem så fick man snällt traska uppför berget i fem dagar i högalpin terräng!

Deras profetia ”Inkaprofetian” sa nämligen att de skulle stanna där. Ända fram till den dagen då snön började smälta på Ausangate (som är deras hela berg) då skulle de ”lämna sin by och bege sig ut i världen. För då var jorden i fara och behövde deras kunskap”
1992 nådde den globala uppvärmningen Andernas toppar och glaciärerna i Anderna började smälta. Också den på Ausangate och de lämnade sin by för att berätta.
Mycket av visdomen de förmedlar är väldigt samstämmig med det vi jobbar med: Att vårda och utveckla våra relationer. De kommer bland annat att berätta varför det är så viktigt.

De som reser är Qérofolkets högst stående shamaner/präster/healers och mystiker. (Lite svårt att sätta en riktig rubrik på dem.) Själva kallar de sig för Paqos.

En av de mest kända är Doña Maria och hon är en av de som kommer till ön den 17:e. Hon fick sitt kall genom att bli träffad av blixten TRE gånger (!) och ansågs då vara utvald. För ett par år sedan var hon i Europa och Bono – ni vet sångaren i U2 – bjöd över henne till sig för att han ville prata med henne.
Men det ville inte hon.
Hon ville hellre komma hem till sin by!
Inte många kvinnor annars i världen som skulle nobba ett samtal med Bono!

NO COMMENTS

POST A COMMENT