HAVÖRNEN VÄLKOMNADE OSS IDAG!

När vi startade Äventyrens Ö 1994 så blev vi godkända som officiella sponsorer för Naturskyddsföreningens ”Projekt Havsörn”. Då, på den tiden var Havsörnen utrotningshotad p.g.a. bland annat kvicksilvret och de förvildade minkarna (som år upp deras ägg).

För att bli godkända var vi tvugna att vara miljövänliga ”hela vägen”. Det var alltså inte okey att sälja exempelvis motoraktiviteter och sedan köpa sig ett rent miljösamvete genom att sponsra lite naturprojekt. Det är därför vi aldrig haft sånt i vårt utbud.

Idag, 17 år efter starten av Äventyrens Ö,  kom vi för första gången i år ut till ön. Kryssandes mellan isflak, Och precis när vi rundar udden in mot vår vik så ser vi 25 m framför båten en havsörn komma seglade! Ungefär 1 meter ovan vattenytan. Den flaxade lite med sina stora vingar och begav sig sedan ut över Tallholmen och vidare upp mot skyn.
Vilket fantastiskt välkomnade!
Örnen är tillbaks, inte bara har stammen vuxit till sig, en av dem häckar nu uppenbarligen för andra året i rad på Äventyrens Ö!

NO COMMENTS

POST A COMMENT