DE SOM UPPLEVER SIG SOM OFFER

Har tillbringat en del av veckan med att förkovra mig på lite djupare plan i konflikthanteringens ädla konst.
Så här när Sverige börjar fokusera på julen får vi tid med sådant.

Det mest intressanta hände i en paus. När jag frågade konfliktforskaren om hans forskning – den som dagen egentligen inte handlade om.
Han hade tidigare snuddat vid självmedvetenhet/-insikt och det var vad som väckt min nyfikenhet. En stor del av mina uppdrag handlar nämnligen om att hjälpa människor att lösa svåra konflikter och ofta får jag då anledning att fundera kring just självmedvetenhet.  Bland de svåraste konflikter att lösa är de där någon av parterna upplever sig själva som offer. (Jag talar då inte om mobbing-situationer eller brottsoffer utan tillfällen då man har olika uppfattningar om något och därför blir osams.)
Det här är vad han svarade när jag frågade om just det.

”Människor som inte ägnat sig så mycket åt reflektion kring sig själva och den egna personen upplever sig oftare än andra som offer för andra människors illvilja”

Hmmm…..

NO COMMENTS

POST A COMMENT