OLIKA MÖTESKULTURER

I veckan var jag på Möteskulturdagen. En inspirerande tillställning bevistad av 450 personer som alla brann för att utveckla möten till något bättre. Syftet med dagen var att sätta fokus på möteskulturen ur ett ledningsstrategiskt perspektiv.

Nästan allt det de pratade om, alla tips, alla tankar, alla metodiker är sådant som är verklighet ute på Äventyrens Ö. Så det var lite av en ego-boost att sitta där och lyssna, att få en bekräftelse på att vi tänker så rätt.

Just nu sitter jag på tåget upp mot Åre. Intill mig sitter ett gäng från Göteborg. Hela natten har de festat, skrikigt och stört hela sovvagnen. Jag, liksom alla andra har tänkt ett antal onda tankar om dem medan vi skruvat oss och hoppats att sömnen till slut ska överrösta deras fylleskrål.
På morgonen gick en järnvägsväxel sönder och vi fick utrymma tåget, åka lite buss och sedan fortsätta med ett annat tåg. Då hamnade de precis bredvid mig, fyllegänget från Göteborg. De fortsätter dricka (kl 09.00) från sitt stora barskåp och då inser jag att de ÄR inget partygäng. De reser på betald arbetstid, kommer från ett företag och de är på konferensresa.
Och så tänker jag på hur olika världar vi lever i.
Vi som brann för bättre möten på Möteskulturdagen i tisdags och fyllekonferensgänget från Göteborg.

 

NO COMMENTS

POST A COMMENT