JÄMSTÄLLDHETSARBETE INTE VIKTIGT FÖR DAGENS STUDENTER

I jakten på framtidens ledare och kampen om de bästa förmågorna presenterades i veckan Universums Företagsbarometer. Den är en viktig undersökning för alla företag som slåss om de bästa framtida cheferna. Undersökningen visar vilka företag som är de mest attraktiva arbetsgivarna bland svenska studenter idag.
En av våra äldsta kunder hamnade på andra plats!
Undersökningen är stor och fördelar sig så här:

Antal deltagare i 2012:
12.286 respondenter
Antal arbetsgivare utvärderingar:
39.193
Antal riktade universitet:
34 ledande universitet

Samarbete, arbetsinnehåll, ledarskap och balans i livet, det är viktigt för svenska universitetsstudenter och det tror man sig hitta hos Google som toppar både ekonomi, it och teknikstudenternas listor. Faktorer som studenterna uppger vara mindre viktiga är arbetsgivarens arbete med jämlikhet, företaget roll i samhället och hur framgångsrikt företaget upplevs vara.

På andra plats bland Sveriges drömarbetsgivare kommer – bland blivande civilingenjörer – Skanska.
Det känner vi oss extra glada över. Skanska är nog vår allra äldsta kund. Sedan starten har vi varit inblandade i deras ledarskapsprogram och de sista 13 åren har vi ansvarat för just deras traineeprogram. Här finns lite intryck från kursdeltagarna själva

Det första som händer som ny-antagen trainee på Skanska är att man skickas på en veckas utveckling på Äventyrens Ö – där är huvudtemat personlig utveckling, självkännedom, förståelse för gruppdynamiska processer och ledarskap kopplat till det.
Syftet med veckan är just det som resultatet visar: Att bli goda ledare som skapar ett gott samarbetsklimat och en god livsbalans.
Programmet är unikt i sitt slag och ännu mer unikt att få en sådan utbildning så tidigt i livet. Faktiskt redan innan man ens påbörjat sin karriär! 
Även om undersökningen visar att jämställdhetsarbete inte är så viktigt för dagens studenter – så är Skanska ett företag som är genuint duktiga på både det och att aktivt arbeta för mångfald.

Vi har alltid känt oss stolta över samarbetet med dem – men extra stolta blir vi nu 🙂
Grattis Skanska!

Källor: SVD Näringsliv och Universum

 

NO COMMENTS

POST A COMMENT