#TEVATTENGATE – STORM I TEKANNAN PÅ TWITTER

För alla er som inte alls finns på Twitter så är symbolen # (kallas hashtagg) en sorts märkning av ämnen.
Just nu är #tevattengate ett av de ämnena som flest skriver om därinne. Det är en enorm aktivitet – det som i tidningarna brukar kallas ”Twitter-storm”

Upphovet till upprördheten är ett inlägg (tweet) där en yrkesgrupp upplever sig själva som förminskade eller möjligen inkompetensförklarade?

Tevattengate-och-teambuilding

Jag kan känna igen och förstå deras upprördhet för min egen bransch – Teambuilding – har gått igenom samma skärseld under ett antal år.

Jag kan ju se en del av er som jag uppfattar som auktoriteter och med rätta förtjänar den titeln. Per Pettersson, Joakim Jardenberg, Nikke Lindqvist, Maryem Nasri, Niclas Strandh, Sofia Mirjamsdotter och Brit Stakston är några exempel.
Men samtidigt dyker det upp en massa människor som själva gör anspråk på det epitetet. Människor som bara använder sociala media som megafoner för sig själva och sällan eller aldrig bjuder in till, eller deltar i några samtal där?
I de fallen klingar det falskt att titulera sig ”Sociala Medie Expert/Konsult/Guru/rådgivare”  för mig och jag kan där hålla med Anna Sahlin.
Ungefär som i min egen bransch där vem som helt – helt utan utbildning kan titulera sig ”teambuilding-konsult” och leka larviga lekar med vuxna människor som man lurar dem tro att det skall leda till effektivare grupper eller lösa samarbetsproblem.

Jag tror att Sociala Media-branschen har hamnat i samma problematik som vi? När något blir lukrativt och får fäste så dyker lycksökarna upp och underminerar trovärdigheten för seriösa och kompetenta aktörer på marknaden.

Och ”JA” eftersom jag tycker om sociala medier så finns jag naturligtvis på twitter också 🙂

Följ oss gärna där om du vill!

 

 

4 COMMENTS
 • Henry Rouhivuori
  5 januari, 2013

  En twitterstorm på twitter. Bra info på denna sidan.

 • Fredrik Adetoft
  6 januari, 2013

  Jag kan dra en paralell med byggbranschen under 80-talet. Det var så mycket att göra så vem som helst som kunde hålla i en hammare fick jobb.

 • Pingback: Ledarskap och utveckling « Ades Värld
  6 januari, 2013

POST A COMMENT