I EFTERDYNINGARNA AV DET STORMANDE TEVATTNET

För många på twitter var gårdagens #tevattengate en intensiv dag av hårda ord och mycket hån.tevattengate-teambuilding-blogg

Mitt eget blogginlägg om Tevattengate – storm i tekannan på twitter delades, diskuterades och medförde många intressanta samtal på olika sociala medieplattformar.
Teambuildingbloggen slog besökarrekord och vi fick anledning att diskutera hur nya lukrativa branscher ofta får problem med sin egen trovärdighet när de inkompetenta lycksökarna gör entré med pengar som enda motivator.

Bland annat Lina Rudin skrev i sin blogg och drog paralellen till hur Teambuildare betraktades som ett skämtyrke bara för några år sedan. Men som Lina också skriver så handlar det här om så mycket mer än kompetensen hos konsulter inom Sociala Medier.
Det handlar också drevmentaliteten, projiceringar och om smutsig affärsetik. Om hur man utan att blinka i det offentliga rummet kastar skit omkring sig och hur man inkompetensförklarar hela yrkesgrupper.
Men mest kanske det handlar om hur man behandlar varandra på twitter och i viss mån andra sociala medieplattformar?
Deeped Niclas Strandh – en av de inblandade – sammanfattade dagen så här.

Kanske är det förmätet att önska sig något inför 2013 å många människors vägnar?
Men jag gör det ändå:

Jag önskar att vi i år – mer än tidigare år – ägnar oss åt lite självrannsakan innan vi hoppar på andra för egen vinnings skull.
Såväl i verkliga livet som på våra arbetsplatser och i sociala medier.

Lite mer Peace, Love & Understanding 🙂

2 COMMENTS
  • Pingback: #tevattengate och sociala medie-experter
    7 januari, 2013

POST A COMMENT