Hem / OM OSS

Om oss

Om du undrar vilka som ligger bakom Äventyrens Ö –  vad vi står för och varför vi gör det vi gör? Här kan du stilla all din nyfikenhet.

STORYN BAKOM ÄVENTYRENS Ö

Vi startade Äventyrens Ö mitt i den stora baksmällan efter 80-talet. 17 år i mötes- och turistnäringen hade gjort oss lite mätta på personalsammankomster vars främsta sociala syfte var att hälla i gäster, medarbetare och leverantörer alkohol. Vi var själva trötta på temafester, silverkandelabrar och stärkta linnedukar. Vi provade att sätta folk runt en lägereld på en ö i Stockholms skärgård istället. Och för första gången såg vi människor mötas….

LÄS MER

VÅR KOMPETENS

Vi tror att världen blir lite bättre om alla jobba med det de är bäst på. Äventyrens Ö har idag ca 60 instruktörer, vildmarksguider, konsulter och handledare. Alla verksamma inom sitt speciella kompetensområde. Aktivitetsguiderna är indelade i entertainers, säkerhet på hög höjd och entusiasmerande gruppledare. Våra konsulters kompetens – de som jobbar med ledarskapsutveckling och teambuilding/gruppcoaching – skiljer sig från våra övriga guider i att de alla är beteendevetare.

LÄS MER

VÅRA VÄRDERINGAR

Vi har en tydlig och genomtänkt vision om vad vi som företag och personer står för. Vi har sammanställt det med fina ord. Och vi har slipat på det.

För några år sedan – under en U2-konsert på Ullevi – upptäckte vi att allt som är viktigt för oss redan finns formulerat. Och dessutom undertecknat av de flesta av världens stater i FN:s generalförsamling.

Det är ett fantastiskt dokument som inte på länge varit så aktuellt som det är just nu.

LÄS MER

ÅRE LEDARSKAPSAKADEMI

När ön stänger för vintern i slutet av oktober så beger vi oss upp till Åre. Då är den Jämtländska fjällvärlden vår bas och vi jobbar både där och runt om i världen med ledarskapsutveckling i olika former. Men vi hjälper också våra kunder som vill komma upp till Åre att tipsa om guldkornen och vid behov boka boende och skojiga aktiviteter däruppe.

LÄS MER

Hittar ingen anläggning runt London med er höga standard på aktiviteter

Jag har kikat på anläggningar för aktiviteter omkring London och haft lite hjälp på plats med detta också. Det finns ingen som direkt har er höga standard av aktiviteter tycker vi. Det finns några som är bra på vissa saker men ingen som är så allround som ni. Kan tänka er att besöka olika anläggningar/camps?

Therése Danielsson Bokningsbolaget

Alla ”roller” blir avklädda i takt med att man kommer i fritidskläder.

Ön är superbra! Alla ”roller” blir avklädda i takt med att man kommer i fritidskläder. Platsen, jämfört med ett traditionellt konferenshotell, gör också att man håller rätt fokus

Säljchef Örebro

A New Earth

Om ni någon gång undrar huruvida ni har gjort något värdefullt och meningsfyllt i era liv Sören & Mimmi, så kan ni med gott samvete luta er tillbaks med vetskapen om att ni har bidragit till en bättre värld. Ni är en bidragande orskak till att "a new earth" faktiskt är möjligt!

Simon Strandevall Skanska

VÅRT MILJÖARBETE

Redan när vi startade 1994 upprättade vi en ambitiös miljöpolicy. Sen tog det 13 år innan någon frågade om vi hade en sådan. Vi var alltså ovanligt tidiga och därmed har vi också hunnit väldigt långt. När vi tidigt Svanencertifierade oss fick vi rekordbra värden som vi är väldigt stolta över. Vi har förmodligen Stockholms skärgårds mest välfungerande ekosystem här på ön. Och som gäst bidrar du på många sätt till det. Räknat i Carbone prints lämnar din konferens ute hos oss väldigt få spår.

LÄS MER HÄR

ARTIKLAR OM OSS

Vi har ända sedan starten blivit bortskämda av att många tidningar skrivit mycket om oss. Eftersom vi var först med att introducera fenomenet Teambuilding i Sverige så väckte det mycket uppmärksamhet och stor nyfikenhet. Några gånger har konferenser vi gjort utsetts till Månadens Konferens i branschpress.

Det finns mycket att lära i många av de här artiklarna så förbered en kopp te, lägg dig i soffan och börja läsa!

LÄS MER HÄR

ARTIKLAR AV OSS

Mimmi Dahlström – som utbildningsansvarig och en av de som startade Äventyrens Ö – har skrivit mycket om grupper och ledarskap. Hon har också varit krönikör i tidningen Kick Off under flera år.

Här har vi samlat en del av dem.

LÄS MER HÄR

OM VÅRA KUNDER

Många av våra kunder har funnits med oss i många år. En faktiskt ända sedan starten 1994. I de flesta fallen har våra långa relationer startat med något kortare uppdrag – för att sedan växa. Rekordet är från 2 timmar till 4,5 veckas chefsutbildning av samma grupp.

Cirka 80% av våra kunder kommer tillbaks. För att fylla på, för att ge sin egen grupp lite av det man själv fick på sin kurs eller för att utvecklas tillsammans med sina medarbetare. Det tycker vi är så väldigt roligt och vi är så tacksamma för det!

LÄS MER HÄR

LÄS MER OM OSS HÄR