artiklar-om-teambuilding-och-grupputveckling

Teambuilding om oss ikonArtiklar av Oss

En artikelserie om grupputveckling.  Artiklarna beställdes 1998 av Konferensvärlden i syfte att bringa lite klarhet i den stora förvirring som råder i konferensbranschen kring ordet ”Teambuilding”.

Artikelserien är skriven av Mimmi Dahlström, utbildningsansvarig på Äventyrens Ö. De olika texterna beskriver också vårt sätt att tänka och arbeta med grupper. Både i teambuildingprogram och ledarskapsutveckling. Mimmi hittar du oftast arbetandes med grupper ute på Äventyrens Ö och runt om i världen.

” Från Puppa till Fjäril “ – En Artikelserie om grupputveckling

 • Del 3. Gruppens inlärningsstilar – Artikel tre handlar om hur våra olika inlärningsstilar påverkar vårt sätt att lära, kommunicera, förstå och ta in. Den behandlar också tekniker för att utveckla teambuilding- och utbildningsprogram för att skapa högsta möjliga inlärningseffekt.
  Läs Mer»Uppdaterad artikel i PDF-format om Inlärning och hur det påverkar vår kommunikation och våra möten. Konferensvärlden, Hösten 2003
 • Del 4. Tester som instrument att utveckla gruppen – Artikel fyra handlar om fallgropar och möjligheter i program där testinstrument används i syfte att utveckla gruppen. Läs Mer»
 • Del 5. Om konflikter, skitsnack och syndabockstänkande – Artikel fem kan kanske kännas lite. Den beskriver och förklarar de starka mekanismer som ofta ligger som grund bakom konflikter, skitsnack och syndabockstänkande. Läs Mer»
 • Del 6. Den största gåvan – Artikel sex handlar om feedback som instrument att utveckla gruppen. Där kan du också läsa Dag Hammarskiölds fantastiska text: ”Den yttersta konsekvensen” från boken Vägmärken. Läs Mer»
 • Del 7. Den lyckliga gruppen – Artikel sju behandlar en av de lyckligaste tiderna i en grupps utvecklingsprocess. Skojig och tänkvärd läsning.
  Läs Mer»
 • Del 8. Om ledarens roll och betydelse när gruppen utvecklas – Den sista artikeln i serien belyser ledarens funktion i en grupp som utvecklas. Där finns många konkreta, handfast råd till ledare på alla nivåer vars ambition är att utveckla sin grupp till lycka och effektivitet. Blir du intresserad av att utveckla ditt ledarskap efter att ha läst artikeln, så erbjuder Äventyrens Ö  många bra utvecklingsprogram för ledare.
  Läs Mer»

Debattartikel om Teambuilding