bra-att-veta-inför-besöket-på-äventyrens-ö

Inför besöket på
Äventyrens Ö

Bra att veta för dig som är på väg ut till Äventyrens Ö

KLÄDSEL    

Oömma, efter väderleken anpassade fritidskläder för utomhusbruk. Smidiga skor. Högklackat fungerar dåligt. Regnkläder utifall att. Badkläder sommartid.

LOGI 

Vi har två olika typer av boende. Utomhus i lappkåtor runt en eldstad. Eller inomhus i Sommarhemmet och de charmiga småstugorna.
För er som sover i lappkåtorna: Medtag sovsäck & liggunderlag (om inte det beställts av Äventyrens Ö), handdukar/badkläder om ni ska bada badtunnor.

KOST 

Eventuella önskemål om specialkost och allergier måste meddelas i förväg. Ingen affär finns på ön så allt sådant måste förbeställas.  I det offererade priset ingår specialkost i form av allergier som ni har läkarintyg på och specialkost baserad på religiösa skäl.
Egenvald specialkost utan läkarintyg extradebiteras med 100:-/dygn

HYGIEN 

I Sommarhemmet och en del av stugorna finns dusch/wc.
Bor man i kåtorna lever man som man gjorde förr i tiden med begränsad tillgång till moderna faciliteter. Då gäller Furusundsleden för tvagning och ett litet ”hemlighus” i naturen för övriga behov.

ALLERGI 

Är du pälsdjursallergiker (renfällar) så meddela det i förväg så ordnar vi allergifritt boende.

ALKOHOL   

Av säkerhetsskäl är det absolut förbjudet att vara alkoholpåverkad under övningarna. Du får heller inte ta med egen sprit då hela ön betraktas som insynat restaurangområde (samma regler som om du går ut på restaurang hemma alltså).
Vi har öl och vintillstånd.

MOBILER 

God mottagning på ön. Telefonerna skall däremot stängas av vid ankomst – och samlas in om ni så önskar. Mobiltelefoner och personsökare får inte vara på under pågående övningar. (Jourtelefoner undantagna).

TOBAK  

Finns ej att köpa på ön. Inte godis heller.

ÖVRIGT  

Övningarna planeras utifrån gruppens fysiska förutsättningar. Alla kan delta.

RESAN  

Önskar någon komma i egen bil till Äventyrens Ö, är Skeppsdals Brygga lämpligaste parkeringsplats. E18 norr ut mot Norrtälje. Ta av mot Åkersberga. Passera genom Åkersberga. Efter ca. 6 km. står skylt Skeppsdal till höger. Stor parkering finns. P-avgift erlägges i ett kuvert i bondens brevlåda. Tydliga instruktioner finns på plats. Meddela Äventyrens Ö i förväg så beställer vi en taxibåt som hämtar. Observera att detta inte alltid är någon färdbeskrivning för dem som hämtas av övriga gruppens egen charterbåt.
Avresehamnarna kan variera bl.a. beroende på kundens geografiska läge.