rolig-heldagsaktivitet-kick-off-Stockholms-skärgård

Teambuilding om oss ikonPressen om Oss

Genom åren har vi på Äventyrens Ö haft turen att vara väldigt omskrivna. Här hittar du ett urval av artiklar som finns tillgängliga på nätet.

 

Som Robinson på en äventyrlig ö

Det här är den allra mest personliga artikeln som någonsin har skrivits om oss. Med stor fingertoppskänsla har journalisten Gunnika Isaksson-Lutteman skrivit en historia om ön och företaget. Hon skriver också om oss som familj och om den stora tragedin som drabbade oss sommaren 2013.
Historien publicerades i vår- & sommarnumret 2018 kan du läsa här

Kick Off med Edge

Skaka liv i den vintertrötta kontorskroppen och få kreativiteten att flöda. Det är hög tid att ladda depåerna med en stärkande kickoff. KonferensVärlden har besökt fyra anläggningar som garanterat boostar deltagarna med energi, glädje och piggelinvitaminer.

Vi presenteras som anläggning nummer två så scrolla ner och läs om hur en riktigt adrenalinfylld kick off hos oss kan se ut. Läs mer här!

Undvik lekar och femkamp om ni vill ha varaktiga teambuildingresultat – Chefstidningen

– Akademikerförbundets magasin för HR & ledare reder ut begreppen runt teambuilding. Vad ska man tänka på som ledare när man bokar teambuilding? Finns det några fallgropar? Vad ska ett program innehålla för att få varaktiga resultat? Mimmi Dahlström, ansvarig för utbildning och programupplägg p Äventyrens Ö reder ut begreppen. På sidan tre ser du också två exempel på effekter program hos oss har haft.  Läs mer här:

Hur du försäkrar dig om att dina kollegor inte tycker att Teambuildingen du bokar upplevs som ”fånig”

– Hotell & Konferens bilaga i Aftonbladet våren 2015. I en intervjuv med Mimmi Dahlström på Äventyrens Ö för du värdefull information om vad du ska tänka på när du nästa gång ska boka teambuilding. Läs mer här

Metroläsarnas värsta Kick Off-minnen – Tidningen Metro/Karriär

För många anställda är kickoffen synonymt med, och en ursäkt för, party och fest, fast det många gånger finns en helt annan tanke från chefens sida. Det säger Mimmi Dahlström på Äventyrens Ö. Hon har varit med om ”någonstans mellan 1500 – 2000” kickoffer under sina 25 år som event- och kickoffarrangör.Läs artikeln och våra tre tips om hur du använder Kick Offen till att kicka dig uppåt i karriären läs mer:

Om Skanskas Tranieeprogram på Äventyrens Ö –  Tidningen Byggindustrin

Caroline Sellén och Johan Svensson har varit på en intensiv kursvecka på en ö i Stockholms skärgård. Äventyrens Ö, som programpunkten kallas, ska ge deltagarna nya kunskaper i ledarskap, gruppdynamik och personlig utveckling.

  • För att kunna leda andra måste man kunna leda sig själv, konstaterar Johan Svensson.Grunden för kursveckan är upplevelsebaserad  och deltagarna ombeds hålla kursinnehållet hemligt, så att inte nästa årskull utvalda traineer går miste om sina ”ahaupplevelser”.
  • Det rörde om. Jag har nog inte tänkt så mycket i hela mitt liv som jag gjorde under den veckan, sammanfattar Caroline Sellén entusiastiskt. Läs mer:

Inkaindianer spred visdom i Skärgården  Tidningen Skärgården april 2011

Skärgården fick ta del av uråldrig visdom när Don Alejandro och Doña Maria, ättlingar till Inkafolket, besökte kursgården Äventyrens ö i Åkersberga.

Peruanerna reser världen över för att sprida budskapet att vi människor måste återknyta bandet med vår jord. Men det största intrycket på indianerna själva verkar ändå båtupplevelsen mellan Skeppsdals brygga och lilla Koholmen ha gjort. Läs mer: 

Äventyrens Ö – Sveriges konstigaste mötesanläggning? Kick Off Special Edition 2011

På en äng står folk och skriker av skratt i någon övning jag aldrig sett förut. På en annan sitter folk i vad som synes vara väldigt djupa samtal. På en stig kommer folk i full bergsklättrarutrustning och i den stora möteslokalen tycks någon form av väldigt interaktiv ledarskapsträning pågå. Allt under ledning av Äventyrens Ö personal. För på Äventyrens Ö arbetar några av Sveriges mest meriterade ledarskapskonsulter, specialiserade äventyrsguider och rena entertainers. De arbetar alla med de som är deras specialitet. Därav mixen av aktiviteter på ön. Läs mer:

Skillnad på Teambuilding och Teambuilding? i Kick Off 2009

Eventbaserad aktivitet eller Teambuilding – Hur vet man vad man behöver?
”Vi kör teambuilding” tänker chefen och avser att komma tillrätta med samarbetssvårigheterna i gruppen. ”Kul” tänker medarbetarna och ser fram emot en trivsam dag med yxkastning och korvgrillning runt lägerelden. Upplagt för förvirring, frustration och besvikelse. Men vad skiljer egentligen en ”rolig aktivitet” från en riktig teambuildinginsats? Och hur vet man vad man behöver? Läs mer:

Teambuilding, i Kick Off hösten 07

Teambuilding – för dig som vill lära och förstå vad det egentligen är
Blir vi ett team av att göra roliga grejer tillsammans? Lägga in gemensamma upplevelser? Vad är det som skapar ”vi-känsla”? Här kan du läsa om du vill lära mer om vad ”teambuilding” egentligen är. Den innehåller såväl beskrivande text som intervjuavsnitt. Läs Mer»

 

Tid För Konferens, i Dagens Industri i mars 07

Teambuilding på riktigt – Med förändringsgaranti
En artikel som beskriver hur du som beställare kan ställa krav på din leverantör när du köper in teambuilding program. Om skillanden i utfall mellan roliga femkamper och teambuilding med utbildade konsulter.    Läs Mer»

Tidningen Kick Off, Vintern 2006

” Möten där man möts ” – En artikel i samtalsform med Mimmi Dahlström om förutsättningar för bra möten och varför det blir så effektivt som det verkligen blir i våra teambuilding program. Vi samtalar också om FIRO-teorin och hur man hanterar människors olikheter i arbetsgrupper. Läs Mer»

Tidningen Chef, Hösten 2005

” Vi gjorde en inre resa tillsammans ” – Läs den här artikeln om du är tveksam till vad teambuilding egentligen ger! Tidningen Chef skrev en bra och uttömmande artikel om ett längre teambuildingjobb vi genomförde med reklambyrån Recommended. Med start i Sverige och fortsättning ute i dem Marockanska öknen. Läs Mer»

Månadens Konferens. Februari 2001

” Alla vågade ta steget över stupet ” – Klivet över ”Helvetsgapet” blev ”Månadens Konferens”! I början av januari 2001 tog vi med oss en grupp från MM Partner upp till Storlien. Syftet med programmet var att hjälpa gruppen till högre effektivitet genom att uppnå ökad själinsikt, harmoni och trygghet. För att ta dem dit – skickade vi dem bl.a. över ”Helvetsgapet”. Läs om hur de genom grupputvecklingens viktigaste instrument fann modet att gå utanför invanda mönster och konfrontera sig själva. Läs Mer»

Månadens Konferens, Våren 2005

” De drog till Marrakesh ” – För andra gången har tidningen Konferensvärlden utsett en av våra konferenser till ”Månadens Konferens”. Med start i Sverige och fortsättning ute i dem Marockanska öknen.  Läs Mer»

Svenska Dagbladet, Oktober 2005

” Resa stärkte vi-känsla ” – För att minimera problem när man expanderar snabbt är det viktigt att undanröja hinder. Därför beslöt reklambyrån Recommended att alla i företaget skulle lära känna varandra bättre. De åkte bort för att helt ägna sig åt att bygga sitt framgångsteam. Läs Mer»

Konferensvärlden

”SAS landade rätt i nytänkande för ledarskapsutveckling” – En konferens som hörde talas om sig långt utanför den egna kretsen. Läs Mer»

Konferensvärlden

”Flygplatskonferens reserverat endast för Kalmar?” – Om konsten att synas – eller inte synas på webben. Den hänsynslösa webrecensenten Mårten Kellerman på Konferensvärlden slår till igen. Läs Mer»