Om-oss-på-Äventyrens-Ö

Teambuilding om oss ikonOm oss som driver Äventyrens Ö

Vi arbetar med lek och vi arbetar med allvar – på en egen ö i Stockholms skärgård

Vi startade Äventyrens Ö mitt i den stora baksmällan efter 80-talet. 17 år i mötes- och turistnäringen hade gjort oss lite mätta på personalsammankomster vars främsta sociala syfte var att hälla i gäster, medarbetare och leverantörer alkohol. Vi var själva trötta på temafester, silverkandelabrar och stärkta linnedukar. Vi provade att sätta folk runt en lägereld ute i skogen istället.

Och för första gången såg vi människor mötas….

Vi såg hur människan under arbetsuniformen tog form. Vi såg och hörde de formella rollerna sättas ur funktion. Och vi såg grupperna komma närmare varandra för att lite trevande börja utveckla något som kunde liknas vid en ”vi-känsla”. Vi hade själva funderat på varför märkliga och ofta starka saker inträffat i relationerna i våra egna arbets- & ledningsgrupper under de 17 åren. Nyfikenheten drev oss till studier och undersökningar.

När vi startade undrade många etablerade utbildare vad vi höll på med. Idag har vår metodik och pedagogik väckt stort intresse bland kunder, kollegor och utbildningskonsulter från hela Europa. Idag har vi bildat skola och har utbildar våra konkurrenter över hela Norden.

Vintertid – när ön är stängd – reser vi idag över hela världen och genomför våra utvecklingsprogram ute hos kunder.

Idag vet vi vad som hände.
Idag vet vi varför det hände.
Idag vet vi att det var fler än vi själva som undrade.
Idag arbetar vi, tillsammans med 60 medarbetare, på en egen ö i Stockholms Skärgård.

Vi arbetar heltid med att förvandla ord som samarbete, respekt, förståelse, öppenhet, tillit och engagemang till verklighet.

Äventyrens Ö är ett familjeföretag som ägs av Sören & Mimmi Dahlström som också startade verksamheten 1994. Barnen Max & Maya Dahlström arbetar numera också i verksamheten. Max har ett fokus på träning, hälsa och friskvård och han driver Island Workouts som arrangerar träningshelger, veckor och dagar på ön. Maya har några års internationell konditorsutbildning utomlands och ligger bakom en hel del av dessertrecepten. Hon syns då och då i köksregionerna när hon är hemma i Sverige.

 

Välkommen till Äventyrens Ö
Sören & Mimmi, Maya & Max Dahlström med alla fantastiska medarbetare

Maya Dahlström

Max Dahlström