Teambuilding –  på lek eller på allvar?

På Äventyrens Ö, 45 minuter från Stockholm, arbetar 15 beteendevetare som är specialiserade på gruppdynamik, grupprocesser, teambuilding & ledarskap

Den här sidan är för dig som vill veta mer om teambuilding/gruppcoaching och hur man gör för att få varaktiga effekter. Vi är baserade i Stockholm och i Åre men arbetar med teambuilding över hela landet.

Många tror att vi i använder femkamper, paddlar kajak och klättrar i berg för att få grupper att fungera bättre. Ingenting kunde vara mer felaktigt.

TEAMBUILDING PÅ RIKTIGT

Teambuilding-som-ger-effekt

Teambuilding Det finns saker vi behöver jobba med för att utveckla den psykosociala arbetsmiljön och vi är medvetna om att vi behöver erfarna konsulter som hjälper oss med det. Vi behöver skapa en ökad förståelse för varandra så att vi fungerar bättre och effektivare som grupp när vi kommer hem. Vi vill att resultat ska vara bestående

DU HAR HITTAT RÄTT!

VI VILL BARA HA KUL TILLSAMMANS

god-mat-och-dryck

Vi har inga problem alls i gruppen. Alla trivs och mår bra tillsammans. Stämningen är god. Det finns egentligen ingenting vi vill eller behöver ändra på. Vi kommer ut för att lära känna varandra under annorlunda former och ha kul! Det får inte finnas några allvarliga moment och vi behöver varken konsulter eller beteendevetare.

GRUPPAKTIVITETER

TEAMBUILDNING PÅ ÄVENTYRENS Ö

Till oss kommer man för både roliga kick offer och för att arbeta ihop teamet mer långsiktigt. Det långsiktiga utvecklingsarbetet kallas teambuilding och där ingår varken lekar, femkamper eller strapatsrika äventyr.

Så du som är jakt efter ”teambuilding på riktigt” som skapar varaktiga resultat och förändringar i din grupp som sitter i under lång tid – fortsätt läsa om det här!

TEAMBUILDING & VARAKTIGA RESULTAT

EFFEKTERNA EFTER TEAMBUILDING HOS OSS

  • Man förstår varandra bättre
  • Man är effektivare som grupp och man mår bättre på jobbet
  • Man börjar ”tycka om” folk man tidigare haft svårt för
  • Man börjar fundera på sitt eget beteende i gruppen
  • Man har verktyg att påverka saker man tidigare trott styrdes av andra
  • Gruppen har verktyg att hantera beteende i gruppen på ett bra sätt
  • Man förstår och uppskattar olikheterna i gruppen på ett bra sätt
  • Man vågar och har lärt sig ge utvecklande feedback
  • Och en del annat
TRYGGARE, GLADARE & EFFEKTIVARE GRUPPER

TEAMBUILDING FEEDBACK

"Tack för en fantastisk dag. Det var härligt att höra det nöjda surret på båten och bussen hem. Jag sov gott inatt! Nu gäller det att känslan ska sitta kvar och att vi minns det vi lärt oss. Intresset verkar stort för att genomföra detta arbetsgruppsvis så vi kommer säkert igen.

Personaldirektör Ekonomistyrningsverket

Tack!

Ett stort, stort tack till dig Lotta för att vi fick möjlighet att träffa Mimmi! Som jag sade igår så är detta kanske det mest värdefulla jag gjort/upplevt i hela mitt yrkesverksamma liv.

Nyhetsbyrån TT

TEAMBUILDING FEEDBACK

"Har varit med om ett teambuilding-program för en annan arrangör. Jag känner att ert program gav så mycket mer! Detta program ligger på en ”djupare” nivå. Min tidigare erfarenhet av teambuilding var tvärtom – massor av ”häftiga aktiviteter” men lite prat efteråt."

Jenny Karlsson, Marknad, Skanska Nya Hem

HUR LYCKAS VI MED DET?

På Äventyrens Ö arbetar 15 beteendevetare och UGL-handledare som är specialister på just gruppdynamik, grupprocesser, teambuilding och ledarskap. Det vi alla har gemensamt är att vi är UGL-handledare och tidigare arbetat som chefer/ledare inom näringsliv och/eller offentliga förvaltningar.

Vi arbetar också alla heltid med upplevelsebaserade, gruppdynamiska utvecklingsprogram sedan minst 20 år.

Våra egna konsulter är specialiserade på framförallt teambuilding/gruppcoaching, gruppdynamiska processer och konflikthantering.

DEN SVÅRA KONSTEN ATT GE FEEDBACK

Feedback är en väldigt viktig del i alla våra grupputvecklingsprogram. Därför ingår det i alla våra program som är 2 – 3 dagar. För utan det instrumentet är det svårt att verkligen ta gruppen framåt.

Det finns många som har gått ledarskapskurser och lärt sig ”jag-budskapet” men förfärande många har också missuppfattat hela tekniken. Här kan du läsa mer om hur du hanterar ”feedback” från sådana personer.

JAG HÖR VAD DU SÄGER

TEAMBUILDING PÅ ÄVENTYRENS Ö