Mindfulness-konferens-stockholms-skärgård

Konferenstips för minskad stress

Härute på vår konferens-ö i Stockholms skärgård läser vi rapporterna duggar tätt om hur stress och utmattning breder ut sig på våra svenska arbetsplatser. Kontorslandskapen får kritik för att göra folk trötta och stressade och många konferenslokaler fungerar tyvärr på samma sätt.
Men det finns enkla och bra lösningar om man är beredd att tänka i lite nya banor.

LÅT NÄSTA KONFERENS BLI EN NYSTART

Istället för att stressa ihjäl dina medarbetare på konferensen – ge dem tid att andas. Planera för oplanerad tid. Introducera nya – mindre stressande – mötesformer och gör det i nya miljöer.

Som Hemingway sa:
If you want people to see things differently, Take them to a place they`ve never been”

HÄR ÄR NÅGRA TIPS SOM HJÄLPER ER ATT KOPPLA  AV PÅ NÄSTA KONFERENS:

 • Naturen spelar en viktig roll i vår återhämtningsprocess.
  Forskning har visat att stresshormonet hydrocortisol minskar med upp till 50% av naturvistelse. Så satsa på en naturnära konferens!
 • Walk & talks är en utmärkt form att bygga nya relationer, sakta ner tempot och få en andningspaus i naturen. Två & två – promenera i 20 minuter (exempelvis) och reflektera över ett givet ämne.
 • Talpinne som de gamla indianerna använder för att se till att alla kommer till tals är en bra metod att skapa delaktighet och låta alla komma till tals utan stress och kamp om att få ordet. Pinnen vandrar från person till person och det är bara den som håller pinnen som får prata. När man håller pinnen ska man ha alla uppmärksamhet.
 • Släng ut konferensborden! De skapar bara distans mellan mötesdeltagarna och är lätta att gömma sig bakom. Sätt er i en ring istället om ni vill samtala med varandra. Eller varför inte flytta ut mötet om det är varmt och soligt?
 • Låt pauserna ta tid. Det är ofta mellan mötespassen folk ”bondar”, pratar om viktiga saker och skapar nya kontaktvägar.
 • Boka en avslappnande yoga eller lägg folk i hängmattor där de kan koppla av istället för att skicka ut dem på den traditionella tipspromenaden. Det är i vila vi processar ny information som allra bäst.
 • Hitta på någon kort aktivitet som skapar skratt och glädje. De får oss att slappna av.
 • Om inte världen går under för att ni inte svarar i telefonerna: Samla in dem och dela ut dem till kvällen så folk kan ringa hem och natta barnen eller berätta om den fantastiska konferensen de är på.
 • Om ni ska informera om något: Prata MED dina konferensdeltagare inte TILL dem.
 • Planera tiden så att ni inte behöver stressa! Hellre färre punkter och i långsammare tempo.Peace n´Out!
NO COMMENTS

Sorry, the comment form is closed at this time.