Gruppcoaching-teambuilding-på-Äventyrens-ö

GRUPPCOACHING

Du, ”Coaching” – sa han när vi satt och fikade i en paus. ”Hur länge har du jobbat med det?”

Jag jobbar inte med coaching svarade jag. Jag jobbar bara så här som jag gör med er just nu – teambuilding för att utveckla grupper och med ledarskapsutveckling, svarade jag. ”Men det du gör nu hela tiden, hela dagen – det är ju coaching” sa han. ”Gruppcoaching.
Det är så jag ser på det vi gör just nu.
Så visst är du coach” – sa han bestämt.

Och där och då så slog det mig att visst är det just det jag är!

Egentligen så finns det faktiskt inget bättre ord för det som jag och mina handledarkollegor på Äventyrens Ö (och Åre Ledarskapsakademi på vintern) sysslar med!

Vi coachar grupper. 

Vi hjälper dem att hitta nya vägar.
Vi hjälper dem att växa tillsammans.
Vi hjälper dem att reda ut problem.
Vi hjälper dem att känna respekt och tillit.
Vi rensar bort grus i maskineriet.
Vi hjälper dem till ökad effektivitet och ett gott arbetsklimat.

TEAMBUILDING ÄR FÖRLORAT & GRUPPCOACHING GÖR ENTRÉ!

Efter bara ett par års verksamhet så förlorade vi ordet ”teambuilding” till en massa glada lekföretag. De såg att det var ett säljbart ord och en ännu mera säljbar produkt. Så man förpackade produkten med allt mellan himmel och jord och sålde så det stänkte om det.
Ungefär som om vi skulle sälja all sorts dryck i samma förpackning och kalla allt för just D R Y C K.
Alldeles oavsett om det var mjölk, fil, sockerstinn cola, starköl eller ett 100 år gammal vintage port av bästa årgång.

SÅ TACK SNÄLLA FÖR GRUPPCOACHING!

Det löste helt plötsligt alla våra kommunikationsproblem 🙂

NO COMMENTS

Sorry, the comment form is closed at this time.